woensdag 29 maart 2017

SEKSUELE VOORLICHTING

Soms krijg ik een leuk verhaal te horen, waarvan ik denk dat het de moeite waard is om door te geven.

Het is een jonge zorgvrager en hij is smoorverliefd. Hoe mooi is dat. Hij loopt niet, nee hij zweeft door de gang. Met een opgewonden stemmetje roept hij steeds haar naam. Als ze op bezoek komt dan loopt hij de hele tijd onrustig heen en weer. Wat kan dat toch lang duren.

De verliefdheid is wederzijds. Als jonge lammetjes drentelen ze over straat. Hand in hand en bij elke stoppauze geven ze kusjes. Ze stralen en zijn heel gelukkig.

Samen met de ouders wordt die verliefdheid besproken. Dan hebben we het natuurlijk over de bloemetjes en bijtjes. De ouders geven aan dat zij graag willen dat de begeleiding voorlichting geeft. Want zoals ze aangeven is het niet wenselijk dat er een zwangerschap komt.

Er zijn diverse varianten van voorlichting. Samen met de ouders wordt er gekozen om het letterlijk voor te doen. Als de twee geliefden op kantoor komen bij de begeleiders, volgt er een gesprek.
Er is gekozen voor de condoomvoorlichting. De begeleider verteld hoe het allemaal in zijn werk gaat. Na een tijdje merkt hij dat niet alles begrepen wordt.

Hij pakt een bezemsteel om als voorbeeld te laten zien hoe je een condoom omdoet. Geïnteresseerd kijken ze toe. Om het nog duidelijker te maken laat de begeleider hen zelf het werk doen met de condoom en de bezemsteel. Ze begrijpen het helemaal en krijgen een paar verpakkingen condooms mee naar hun kamer.

Een aantal weken later stapt een begeleider de kamer binnen van de zorgvrager.  Zowel hij als zijn vriendin stralen en zitten te giebelen. De begeleider vraagt wat er aan de hand is. "We hebben hét gedaan" is het antwoord.

De begeleider is onmiddellijk alert, "Maar jullie hebben het toch wel veilig gedaan?" vraagt hij.
"Ja hoor" zegt de zorgvrager "Kijk maar daar staat de bezemsteel met condoom"............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten