zondag 3 juli 2016

VERDWENEN TRACTOR

Dat zorgvragers niet alles alleen kunnen is algemeen bekend. Daarvoor krijgen ze hulp.
Maar dat mensen misbruik maken van zorgvragers, misschien wel vanwege dat ze niet alles alleen kunnen, vind ik grofweg schandalig.

Eén van mijn zorgvragers heeft een tractor. Deze werd regelmatig gebruikt door dorpsgenoten. En vaak deed hij zelf ook nog het werk voor deze dorpsgenoten. Niets mis mee, want hierdoor onderhield hij zijn sociale contacten. Hij deed het graag.

Hij werd gedwongen om te verhuizen. Hij kon niet in de ouderlijke woning blijven wonen, na het overlijden van zijn zus, die samen met hem daar woonde.
Dus hij kwam in een ander dorp te wonen, waar hij de hele grote tuin moest inruilen voor een klein balkonnetje, waar net twee tuinstoelen neergezet konden worden.

Geen plek meer voor de tractor. zelfs niet in de omgeving, aangezien dit speciale flats zijn voor ouderen die zorg nodig kunnen hebben.

Een tractor kan je niet zomaar aan straat zetten. Dus er moest een plek gevonden worden in de buurt.
Zoals dorpsgenoten zich zouden moeten gedragen kwam er een plek bij een boer, die daarnaast handelt in landbouwvoertuigen. En daar stond ie dan. Al een paar jaar.

Aangezien de regelgeving verandert dit jaar, en iedereen een rijbewijs ( cq certificaat voor tractoren) moet gaan halen, vond onze zorgvrager dat het tijd werd om deze te halen. Hij ging op examen. Na veel geoefend te hebben op de dagbesteding, was de grote dag aangebroken. Het rijden was geen probleem, maar de theorie wel. Hiervoor kreeg hij een herexamen, die mondeling werd afgelegd.

En ja hoor, hij haalde het en is nu trotse bezitter van het gewilde roze kaartje.

Onlangs kwam er een brief van de verzekering, die wilde weten of zijn tractor een privé aangelegenheid was of een zakelijk voertuig. Mede doordat hij zijn papieren wilde halen dacht hij maar eens te gaan kijken hoe zijn tractor erbij stond. Dus reisde hij af naar zijn geboorteplaats.

Aangekomen bij de boer, was zijn tractor in geen velden of wegen te bekennen. "Ja, de tractor hebben die kopers van jou onlangs afgehaald "zegt de boer. "Hoezo afgehaald, ik heb niets verkocht" antwoord onze zorgvrager. "Nou die mannen kwamen vertellen dat ze al met jou hadden afgerekend en ze wisten zelfs je bijnaam, dus dat zat wel goed" zegt de boer.

DUS NIET!!  het komt erop neer dat de tractor is verdwenen. Ik vind het een grof schandaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten