zondag 20 augustus 2017

SLIMME JONGENS

Als je onder bewindvoering zit is dat niet altijd even leuk, of helemaal niet leuk. Je hebt dan vaak niet veel te zeggen over jouw geld en jouw bankrekening. Het zou goed zijn als bewindvoerders zich meer inleven in hun cliënten.  Maar heel vaak is dat jammer genoeg niet het geval. Ze krijgen te weinig betaald, voor het werk dat ze moeten doen. Hierdoor moeten ze veel cliënten hebben om alles draaiende te houden. Voor veel cliënten betekent dat helaas weinig tijd voor de individu. Het contact laat dus te wensen over.

Onze jongens denken dat als je in het bezit bent van een bankpas, je de macht in handen hebt. Want geld hebben staat gelijk aan macht. Ze denken dat je met een bankpas naar de bank kan gaan, om de bewindvoerder eruit te gooien. Maar dat is natuurlijk niet zo.

Met een bankpas kun je ook via internet iets kopen. Door het niet hebben van een bankpas, heb ik in het verleden veel voor hen besteld. Maar met de komst van de cadeaubonnen is daar een eind aan gekomen.

Ze zijn dus toch slimmer dan je zou vermoeden. Ze kopen van hun weekgeld cadeaubonnen en dan kunnen ze via internet zelfstandig inkopen doen. Met een beetje hulp van ons, hebben ze diverse accounts en bestellen ze erop los.

De plaatselijke Primera heeft aan hen een goede klant, met veel omzet. De jongens vinden het helemaal geweldig. De pakketjes worden ook nog eens thuis bezorgd. Inmiddels hebben ze gelukkig vertrouwen in de begeleiding gekregen, dat die de pakjes niet openmaken.

Ze hadden flink gespaard, dus de afgelopen weken hebben ze voor circa elfhonderd euro aan cadeaubonnen gekocht en hadden we dagelijks bezoek van de bezorgingsdiensten.
Een mooi voorbeeld als het gaat om de zelfredzaamheid van zorgdragers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten