woensdag 7 juni 2017

GRAPJE MOET KUNNEN


Ze zit te giechelen, al een tijdje. De pretogen verraden haar, dat ze iets in petto heeft. Er is iemand jarig en we vieren feest. Dan is iedereen vrolijk en blij. Een feestje hoort daarbij.


Sommigen hebben weet van haar plannen en die knipogen af en toe naar haar. Ze kan het gewoon niet afwachten. Ik weet het ook, maar heb beloofd niets te zeggen. Ik gun haar dit moment. Ze wil een grapje uithalen en heeft er al dagen over na lopen denken. Om er zeker van te zijn dat ik niet boos wordt, heeft ze me in vertrouwen genomen. Dat is voor haar een veilig idee, want boos zijn is nooit leuk en al helemaal niet op een feestje.

Normaal blijft ze vooral zitten, aan de tafel en laat zich bedienen. De koffie en taart wordt voor haar neus gezet. Maar vandaag is ze actief. Ze helpt de begeleiding mee. Schenkt koffie in voor de gasten, pakt nieuwe suikerklontjes, deelt de taart uit die op een schoteltje zijn geserveerd. Ze is er maar druk mee. Alleen dat al verraad dat ze iets wil gaan doen. Degene die ze voor ogen heeft, ziet niets. Daar kan je met een paars kapsel bij gaan zitten en dan ziet hij het niet eens. Dus zover loopt het plan goed, want hij heeft het niet in de gaten.

Na de taart en koffie komen altijd de hapjes. Beetje chips, worst, kaas, tomaatjes en komkommerschijfjes worden in schaaltjes verdeeld. Ze is super actief en maakt voor Nico een speciaal stokje met hapjes. Ze trilt van de spanning, maar Nico ziet niets. Allemaal kijken we gespannen naar hem terwijl hij de eerste hap neemt. Degene die het weten trekken een vies gezicht. Nico kijkt verbaast om zich heen. Er is iets, maar hij heeft het niet door.

Zij giert het uit. "Grapje" roept ze hard. Nico begint iets in de gaten te krijgen. Het moet met dat stokje te maken hebben. Blacky, het hondje zit bij hem op schoot en zou het liefst de hap overnemen en opeten. "Ha,ha, Je zit hondenvlees te eten." Brult ze en de tranen lopen over haar wangen.

Nico heeft het grapje door en speelt mee. Haar avond kan niet meer kapot. Ze blijft giechelen alsof ze een pubertje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten