vrijdag 25 maart 2016

TOETJE OVER DATUM


Afbeeldingsresultaat voor pakken vla

"Je denkt toch niet dat ik dit op eet?" zegt één van de zorgvragers. "Hoezo wat is er mis mee?" vraagt de begeleider. "Jullie willen ons vergiftigen hé?" zegt hij. "Ik eet dit echt niet." en hij schuift demonstratief zijn schaaltje naar voren.

Ze zijn aan het eten, en als laatste krijgen ze een toetje. Verschillende smaken en soorten worden er dan op de tafel gezet. Ze mogen dan eentje kiezen, waar ze zin in hebben.
De begeleider kijkt op de verpakkingen. Houdbaar tot 21 maart, staat er op. "Ik zie het probleem niet, hoor"zegt ze.

De jongen kijkt op de verpakking en vervolgens naar de kalender die in de keuken op de muur hangt.
"Zie je dat dan niet, kijk eens goed op de kalender, het is vandaag 28 maart." roept hij en kijkt de begeleider aan, alsof die een zonde begaat.
De begeleider kijkt ook op de kalender en nogmaals naar het pak in haar handen.

Oké, ze zijn af en toe slim, maar hier klopt iets niet. Ze pakt haar mobiel, zet die aan en controleert de datum. "Wat geeft jou telefoon aan?"vraagt ze.
De jongen pakt zijn mobiel uit de broekzak en zet hem aan. "Het is vandaag 21 maart " zegt de jongen. "Precies" zegt de begeleider. Wat zou er nou niet kloppen?

De jongen kijkt van zijn mobiel naar de kalender in de keuken. Kijkt nog eens, en kijkt vervolgens de begeleider vragend aan. Iets klopt er niet, maar hij heeft nog niet door wat er niet klopt.
"Wat is het nu vandaag?"vraagt ze nogmaals. 21 maart zegt hij.
"En wat geeft de kalender aan?" vraagt ze nogmaals. 28 maart zegt hij.

"Wat is nu juist?" vraagt ze. 21 maart zegt hij. Maar waarom staat de kalender dan een week verkeerd? Er begint iemand anders te lachen. Hij is 29 maart jarig en wil graag dat de tijd wat sneller gaat. Dus had hij de kalender alvast een week opgeschoven.

Tja, en dan denken ze dat wij ze willen vergiftigen, omdat eentje graag sneller jarig hoopt te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten