woensdag 18 januari 2017

BIJ DE OPTICIEN VOOR OGENCONTROLE


Als je diabeet bent moet je regelmatig voor controle naar de huisarts of oogarts in het ziekenhuis. De arts kijkt dan naar de ogen. Want je kunt namelijk blind worden, als je niet goed wordt behandeld.

Met alle bezuinigingen in de zorg, zijn die controles verplaats naar een opticien. Elk ziekenhuis sluit dan contracten af met de opticien, die dan de ogen controleert. Er wordt dan gemeten wat je ziet. Er wordt vloeistof in de ogen gespoten en met diverse apparaten wordt er gekeken en gemeten of er iets in de ogen zit, wat er niet hoort.

Dus gaan we met onze zorgvrager ook naar de opticien. Aangezien ze analfabeet is, werkt de gewone toets van letters niet. Maar hiervoor hebben ze oplossingen. Want er zijn ook cijfers of plaatjes die gebruikt kunnen worden.

We komen er al een aantal jaar. Maar nog steeds nemen ze niet de moeite om ergens in het dossier te zetten dat mevrouw niet kan lezen en dus de letters niet begrijpt. 

Elk jaar beginnen ze weer met de letters en moet ik aangeven dat dat niet gaat werken. Wat er dan gebeurd is merkwaardig en kom ik vaker tegen. Ze beginnen dan ineens heel hard te roepen. Een merkwaardig fenomeen, want ik begrijp het niet.

He, hallo ze heeft iets met de ogen, maar ze is echt niet doof hoor!!.................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten