dinsdag 5 december 2017

OP ZOEK NAAR EEN LEUK CADEAU ????

Het sociaal ondernemerschap zit de schrijfster van deze verhalenbundel, Alida Schipper en haar partner in het bloed. Ruim twintig jaar geleden werden ze gevraagd door de plaatselijke gemeente om zorgweigeraars op te vangen. De meesten die zijn gekomen zijn niet meer weggegaan.

Als vrijwilligers hebben ze deze groep mensen mantelzorg gegeven. Totdat het te complex werd en ze een familie niet gezamenlijk konden plaatsen in één van de grote instellingen in de buurt. Om de zorg rondom hen te verwezenlijken zijn ze professioneel te werk gegaan.

Vanuit de visie dat ze de zorgvragers serieus nemen en ze een leuke dag moeten hebben, is er in dat kader een dagbesteding opgezet in 2008 en twee jaar later is er een wooninitiatief gestart.

Deze wereld levert mooie verhalen op. Grappige, verdrietige, emotionele en soms frustrerende momenten. De zorg kan ook leuk zijn! Leef mee in de wereld van bijzondere mensen. Het is heel bijzonder om met hen te mogen werken.

Een oom zei: De Pioenroos is een warm nest.

Een moeder geeft aan dat als zij haar zoon naar een woongroep zou brengen. Ze hem met een gerust hart naar de Pioenroos zou brengen.

De fysio: Ik ben zo blij dat ik onderdeel van het geheel mag zijn.

Het boek is te bestellen op : boekenbestellen.nl  voor €14,95
Lees daar ook een fragment uit het boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten